Testimonial: ITAA-Lex, een zeer praktische uitgave!

In september zal het ITAA de nieuwe editie van de ITAA-Lex voorstellen. Voor deze gelegenheid hebben we enkele vragen gesteld aan leden en stagiairs. Ontdek vandaag de getuigenis van Kim, lid en ambassadeur van het ITAA!

1. Wie ben jij? Wat is je achtergrond ?

Ik ben Kim, een dochter van twee accountants en ik had altijd gezegd dat ik dit beroep nooit wou doen. Ik hield me aan dit ‘voornemen’ en ging, na mijn middelbare school, op leercontract om kapster te worden. Ik bracht dit tot een goed einde en gedurende een periode van een kleine tien jaar baatte ik drie kapsalons uit.

Na die tijd voelde ik dat dit toch niet echt voor mij was, dit in combinatie met een turbulente privéperiode en de nood van mijn ouders aan medewerkers, deed mij dan toch besluiten om de accountancywereld in te duiken. Op mijn 30e schreef ik me in aan de Artevelde Hogeschool te Gent en studeerde ik Accountancy – Fiscaliteit als werkstudent. Onmiddellijk na het afstuderen deed ik mijn ingangsexamen bij het Instituut en ik vervolledigde het traject tot mijn erkenning.

2. Waar is uw ITAA-Lex momenteel? Staat het nog steeds op dezelfde plek? Waarom daar ?

Mijn ITAA-Lex staat altijd dicht bij me en in tijden van veel aangiftes, zit deze in een schuif van mijn bureau.

3. Wanneer heb je het voor het laatst gebruikt? En waarvoor?

Ik gebruikte hem vorige week nog omdat ik een ontbinding/vereffening aan het voorbereiden ben en ik enkele opzoekingen deed.

4. Wanneer was het het meest behulpzaam? vertel ons.

Vooral als juridische zaken moeten worden opgezocht, hang ik toch wel vast aan het naslagwerk.

5. Een suggestie voor de ITAA-Lex van volgend jaar?

Iets duidelijkere onderverdelingen van het boek, door vb. met kleuren te werken, duidelijke inhoudstafel en soms mogen de letters iets groter 😉.

6. Een tip/truc die je kunt delen met andere leden?

Maak er een gewoonte van om van de ITAA-Lex een werkdocument te maken, aanduiden, post-it, … Zo maak je het aangenaam om in te werken en zaken op te zoeken en brengt het wat kleur en animo in de werkweek.

Gepubliceerd op

Door auteur(s)

Stephanie Lievin

Categorieën

Tags

Sharing

Gerelateerde artikelen

De nieuwe editie van de ITAA-Lex is te koop op de webshop van Wolters Kluwer. Ter gelegenheid hebben we verschillende ITAA-leden en -stagiairs geïnterviewd. John, ervaren fiscaal accountant, vertelt meer...
U kunt nu de nieuwe editie van de ITAA-Lex bestellen. Ter gelegenheid hebben we ITAA-leden en -stagiairs geïnterviewd. Ontdek de getuigenis van ITAA-stagiaire Héloïse. 1. Wie ben jij? Wat is...
U kunt momenteel de nieuwe editie van de ITAA-Lex bestellen. Ter gelegenheid hebben we enkele vragen gesteld aan leden en stagiairs. Ontdek vandaag de getuigenis van Marie, ITAA-lid en MIB...
De zomervakantie loopt op z’n einde. Dat wil ook zeggen dat je, naar goede gewoonte, de nieuwe ITAA-Lex 2023 alvast kan reserveren. ITAA-leden kunnen daarbij rekenen op een mooie korting...